注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

一可的博客

 
 
 

日志

 
 

all, both, every, each, either, neither, any用法  

2014-04-16 11:41:59|  分类: 高频词汇 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

这一类词,除every只能作限定词外,都是既可作限定词,也可作不定代词。例如:

all (of) the boys.

both (of) the boys,

every boy / every one of the boys,

each boy / each (one) of the boys,

either boy / either (one) of the (two) boys,

neither boy / neither (one) of the (two) boys,

any boy / any (one) of the (three or more) boys,

由上述诸例可以看出,这一类的限定词和不定代词在用法上有以下值得注意之处:

a) 表示"全体",可用all 和both, 但all表示三个或三个以上人或物的"全体",而both则表示两个人或物的"全体"。例如:

All the four applicants are below the average. 所有这四位申请者都在平均数以下。

All these last few days the farmers have been busy fighting drought. 在最后这几天里,农民曾经忙于抗旱。

Both his parents are against his going there alone. 他的父母两个人都反对他单独去那儿。

The man was blind in both eyes. 这人的两眼都瞎了。

如果要表示"全体都不"的意思,当"全体"为三个或更多的人或物时,通常用none。例如:

None of the students failed the examination. 没有一个学生考试失败。

I\'\'ll have none of your stupid ideas. 我不能接受你的那些糊涂观念。

在上述第一例中,既可用none, 也可用no one:

No one failed the examination.

但no one只能指人,不能指物。

如果要表示两个人或物"都不",通常要用neither:

Neither student / Neither (one) of the (two) cars was made in Japan. 两辆车没有一辆产自日本。

b) 表示全体中的"每个",如果这个"全体"包含三个或更多的人或物,通常用every。例如:

Every student in the class took part in the performance. 这个班的每个学生都是这个表演的一部分。

His every action shows that he is a very determined young man. 他的每个行动都显示了他是一个坚决的年轻人。

如果这个"全体"包含两个或两个以上的人或物,便可以用each。例如:

Each side of the street was crowded with people. 街道的两边都挤满了人。

在这里,不可以用every。如果说"广场的每一边都挤满了人",那就既可用each, 也可用every:

Each / Every side of the square was crowded with people. 广场的边上挤满了人。

every 与each 的区别还在于every 指许多人或物中的"每个",侧重在全体,近乎all的含义。例如:

Every student failed the examination. = All the students failed the examination. 所有的学生都考试失败。

We want every child to succeed. = We want all the children to succeed. 我们相让每个孩子都成功。

而each则指许多人或物中"各人",侧重在个别。例如:

Each child will find his own personal road to success.

每个孩子都发现自已的方法成功。

The Queen shook hands with each player in turn after the game.

女王在比赛后与参赛手们轮流握手。

c) 表示全体中的"任何一个",也要看这个"全体"是包含三个或更多,还是只包含两个。当"全体"包含三个或三个以上,要表示其中任何一个须用any。例如:

Any (= Every) child would know that. 每个孩子都知道这个。

Ask any man you meet. 你可以问任何一个人。

His gift was unknown to any (of them) except himself.

除了他自已没有一个人知道他的礼物是什么。

These are all free,take any (of them) you like. 所有都是免费的,拿其中你最喜欢的。

当"全体"只包含两个时,要表示其中任何一个须用either。例如:

We have two copies left. Keep either (copy) for the file.

我们有两份考贝剩下,为文件保持其中的一份。

但在on either side, on either end等固定词组中有时可以兼指两个。例如:

There are warehouses on either side of the river (= on both sides of the river).

在河的两边都有大货仓。

He got off the train with a bundle on either arm. 他带着两大包下火车。

There are stairways at either end of the corridor. 走廊的两头都有楼梯。

 :



2014年06月03日 - sanfecathy - 2014中高考英语园地

 




经典考题:
1. There are quite a few old books on the shelf, but ____ of them is useful to him.
A. both    B. all    C. neither    D. none 
2. They were all very tired, but _______ of them would stop to take a rest.
A. any     B. some    C. none     D. neither 
3. All of us were invited, but ____ of us came.
A. neither    B. none   C. both   D. either 
4. ________ of the two girls is from Beijing.
A. All   B. Both   C. None   D. Neither 
5. ____ of us has read the story, so we know nothing about it.
A. Some    B. Both    C. None     D. All 
6. The father wished the twins to be doctors, but ______ of them liked to study medicine. 
A. both     B. neither   C. either   D. none
7. --- Do you prefer tea or coffee?

  --- _________. I really don’t mind.

A. Either   B. None   C. Neither    D. Both 

8. They are twins. ________ of them like English.

A. Each      B. Both   C. All    D. Neither  

9.I want books to read . Do you have ?

A. some;any B. any; some C. any;any D, some; some

10. Mike and Joan are good at maths .

A. neither B. both C. each D. no one

11. There are fifty pupils in their class, of them are League members .

A. Both B. Either C. All D. No one

12. ---Which do you prefer ,coffe or milk ?

--- of them .I'd like some cola.

A. Either B. Both C. Neither D. None .

13. You'd better invite to our English party .

A. them all B. both them C. all them D. them of all

14. —Can you come on Monday or Tuesday?
      —I’m afraid ____ day is possible.
            A.     neither   B.either   C.some   D.any    

15.  —Will you go to the London Olympic Games with your sister?

—Dad can only afford one ticket, so          of us has to stay at home.

   A. either              B. all               C. both            D. neither

16.There are many flowers and trees on ______sides of the Century Road.

    A. each              B. every            C. both D. all

17.– When shall we meet again next week?    

-- _______ day is possible. It’s no problem with me.

A. Either             B. Neither            C. Every                D. Any

18.There are many trees on ________ side of the street.

 A. either     B. any    C. all    D. both

  19.—How many apples do I have? 

— You can have ______. I want none of them.

  A. one               B. all                  C. both               D.some

 

 

 

 

2014年06月03日 - sanfecathy - 2014中高考英语园地

 

 

 

 

 

 

Keys:

1.D 2.C 3. B 4. D 5. C 6.B 7.A 8. B 9. A 10.B 11. C 12. C 13. A 14.A 15.A 16. C17.D 18.A 19.B

 

  评论这张
 
阅读(19)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017